Ik wil jou weer in contact brengen
met jezelf

Hier, onder ons,
kan jij weer jou ontmoeten.

Jij en jij, onder jullie,
in alle eerlijkheid en kwetsbaarheid.

Jezelf écht zien,
Voelen wat je nodig hebt,
en waar je blij van wordt,
jezelf dat ook helemaal gunnen.
in alle vrijheid kiezen waar je leven om mag draaien,
en daar ten volle voor gaan.

Therapie

Contextuele Gedragstherapie - say what?

De contextuele gedragstherapie ligt aan de basis van alle psychologische begeleidingen die ik aanbied in Praktijk Onder Ons.

Of je nu individuele therapie volgt of kiest voor een hartcoherentietraject, ik kijk steeds met een functionele bril naar jouw persoonlijk verhaal. Dit betekent dat ik samen met jou op zoek ga naar de functie van je gedrag:

  • Hoe beïnvloedt je huidige context je gedrag?
  • Heeft je geschiedenis en wat je daarin hebt geleerd invloed op wat je vandaag doet?
  • Houdt het bepaalde patronen in stand?

Gedrag bekijken we in de meest brede zin van het woord. Het gaat niet alleen om wat zichtbaar is aan de buitenkant maar ook om wat er binnen in je gebeurt, denkt, gelooft, en voelt.

Beter begrijpen waarom je doet wat je doet:

  • Creëert afstand tussen jou en je gedrag.
  • Creëert ruimte om met respect en een milde blik naar jezelf en je gedrag te kijken.
  • Geeft vorm aan wie je bent door weer echt in contact te komen met jezelf.
  • Om zo te ontdekken wat je echt belangrijk vindt in het leven los van overtuigingen en patronen die je hebt geleerd.
  • Om op deze manier vrij te kiezen wat je leven waardevol maakt.

“Voel je welkom en thuis bij Praktijk Onder Ons waar je veilig jezelf kan zijn.”

Individuele therapie (18+)

In de therapieruimte zijn we samen, onder ons, van mens tot mens. Met respect voor waar je nu bent, ga ik samen met jou op zoek naar waar je in vastloopt. Ik ondersteun je om weer in contact te komen met jezelf, je behoeften en je dromen zodat je weer voluit kunt gaan leven en in alle vrijheid kan kiezen waar je leven om mag draaien.

Thema’s waar rond gewerkt kan worden zijn o.a. maar niet uitsluitend:

  • omgaan met verlieservaringen
  • vastzitten in patronen die je niet meer dienen
  • existentiële vragen rond zingeving en identiteit
  • belemmeringen in relaties met anderen
  • emotioneel overweldigd voelen

Groepstherapie (18+)

Het schrikt je misschien af om therapie in groep te volgen. Het idee om je binnenwereld te delen met anderen maakt je misschien onzeker.

Toch blijkt uit onderzoek dat groepstherapie werkt. Voor de meeste mensen die de stap hebben gezet naar groepstherapie is het een positieve ervaring. Ze vinden (h)erkenning bij elkaar en voelen zich gesteund door de aandachtige aanwezigheid van de ander. Onder ons, zijn we uiteindelijk allemaal mensen die worstelen.

We werken in kleine groepen van maximum 6 personen. We gaan telkens voor een periode van drie maanden aan de slag.

Hartcoherentie (18+)

Tijdens de hartcoherentie sessies leer je je zenuwstelsel beter kennen. Hoe beschermt ons lichaam ons als we geconfronteerd worden met stressvolle situaties? Wat maakt dat ons natuurlijk stresssysteem onder druk komt te staan? We staan ook stil bij jouw gedrag. Hoe ga jij om met stress in je leven? Wat zie je jezelf dan doen?

Daarnaast zoomen we in op hartcoherentie, een manier om je overactieve stresssysteem af te remmen en je zenuwstelsel weer in balans te brengen.

Hartcoherentie is een manier van ademen dat heel eenvoudig aan te leren is. Het komt erop neer dat je langer uitademt dan inademt. Het ritme waarin je ademt is uniek voor jou en kunnen we voor jou bepalen aan de hand van biofeedback.

Door gefocust te ademen komen ademhaling en het hartritme in een cadans waardoor ons hart in een harmonieuze staat komt en zo ons brein in balans brengt.

Als je hartcoherentie lang genoeg oefent kan je meer vanuit je veilige modus bewegen i.p.v. je overlevingsmodus wat een positieve invloed heeft op je manier van denken, je emoties en je gedrag. Het verhoogt je veerkracht bij het omgaan met stress.

De effectiviteit van hartcoherentie wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

ACT Your Way voor studenten
(18-25jaar)

De studententijd is een fase van ontdekking, een overgangsfase naar de volwassenheid. Voor het eerst op kot, proeven van vrijheid, een eerste lief, nieuwe vrienden, in en rond de aula je weg vinden…er komt veel op je af.

Dat avontuur kan soms overweldigend aanvoelen en gepaard gaan met gevoelens van onzekerheid. Wat moet je met die nieuwe verantwoordelijkheden als je nog niet goed weet wie je bent of wat je wil?

Misschien ervaar je druk om de juiste keuzes te maken, om te presteren, het goed willen doen om het thuisfront trots te maken. Dit kan motiverend werken maar het kan je ook veel stress bezorgen, beangstigen of verlammen.

 

In dit 5-weken traject gaan we samen aan de slag met die uitdagingen die op je pad komen.

  • We exploreren hoe je anders om kan gaan met stress, moeilijke gedachten en gevoelens zodat ze minder in de weg zitten bij wat je doet.
  • We gaan op zoek naar waar jij blij van wordt, wat jij echt belangrijk vindt en wat betekenis geeft aan je leven los van overtuigingen die je hebt of verwachtingen van anderen.
  • We kijken hoe jij meer vanuit jezelf kan bewegen en je door je waarden kan laten leiden bij het oplossen van problemen en het nemen van beslissingen.

 

De training is actief en ervaringsgericht, vrij gebaseerd op het ACT Your Way protocol (Acceptance en Commitment Therapie)

We werken in kleine groepjes van maximum 6 personen zodat je herkenning vindt en je gesteund voelt door anderen.

Klaar om écht voor jezelf te zorgen?

Ben je bereid om met open blik naar jezelf te kijken en je proces aan te gaan? Ik wil je weer in contact brengen met jezelf zodat je vanuit die diepe kennis van jezelf kan kiezen voor een leven dat jij waardevol vindt.